Отборите от Висшата лига са похарчили 797 милиона паунда за трансферни разочарования в последните четири сезона, според данните на "Сокърекс Трансфер Ревю". Проучването сочи, че точно толкова струват играчи, привлечени на Острова от 2012 г. насам, които са играли едва 50% от всички възможни минути записани в срещи за отборите си.

Според проучването 14% от играчите, струващи над 8,4 милиона паунда в последните четири кампании, вече не играят в привлеклите ги отбори.

Лидер в антикласацията, с най-скъпият трансферен провал, е Манчестър Юнайтед със сделката за Анхел Ди Мария на стойност 59,7 млн. паунда. Аржентинецът е изиграл 1645 минути от възможни 3420 при престоя си на "Олд Трафорд"

Сделката на Ливърпул за Кристиан Бентеке на стойност 35,2 млн. паунда е класирана на второ място. Белгиецът е играл в 44% от времето, в което е бил на "Енфилд".

"Червените дяволи" държат трета и четвърта позиция с трансферите на Мемфис Депай за 26 млн. паунда и Маруан Фелайни за 27,5 млн. паунда.

В топ 10 попадат още Роберто Солдадо и Хюнг-Мин Сон (Тотнъм), Лазар Маркович (Ливърпул), Стеван Йоветич (Манчестър Сити), Марио Балотели (Ливърпул) и Филипе Луис (Челси).

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!