Бившият английски национал Анди Коул е претърпял трансплантация на бъбрек като част от дългогодишната му битка със сериозно заболяване. 45-годишният бивш нападател на Манчестър Юнайтед се е подложил на операцията в Манчестър. Тя е част от лечението му на фокална сегментална гломерулосклероза, което заболяване води до увреждане на бъбреците при възрастните.

Коул ще си вземе почивка от ролята си на посланик на „червените дяволи“, за да се възстанови от операцията. Само преди година бившият нападател разкри пред „Би Би Си“, че таи надежда работата на бъбреците му да възвърне 70-80% от капацитета си. През следващите 12 месеца обаче се оказа, че има нужда от трансплантация, заради което се наложи той да качи килограми.

Анди Коул е петкратен шампион на Англия с Манчестър Юнайтед и беше важна част от требъла на „червените дяволи“ през сезон 1998/99. Има 121 гола в 275 мача за клуба. Той има 187 гола във Висшата лига, което го прави третият най-резултатен играч в историята на шампионата след Алан Шиърър и Уейн Рууни. Коул игра за 12 различни клуба през кариерата си (вкл. Манчестър Сити, Арсенал, Нюкасъл и др.). За националния отбор на Англия има 15 мача и един гол.