ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Настоящият треньор на шестодивизионния английски тим Мейдстоун Джордж Елокоби направи любопитни признания за живота си и разказа през какво е трябвало да премине още като дете в родния му град Кумба, за да стане такъв, какъвто е момента. 37-годишният камерунец е известен с шестгодишния си престой си като футболист в Уулвърхемптън и участието си в хитовия сериал „Тед Ласо“, но сега води четвъртия във временното класиране на Националната лига Юг в Англия, класирайки тима за третия кръг на ФА Къп.

„Животът ми беше труден като дете. Баща ми почина от диабет, когато бях на 10. Той беше моят пример за подражание. Понякога трябваше да остана без храна. Трябваше да ям от кофите за боклук. Бях чистач. Също така ловувах птици. Или използвах прашка, или бях поставил капани. Освен това трябваше да ловя и ям змии или да смилам сурови картофи, извадени от земята, без дори да ги измия. Трябваше да се задоволя с всичко, което можех да сложа в стомаха си. Понякога нямахме електричество със седмици и трябваше да четем на свещи. Това беше живот без истинска течаща вода. Трябваше да вървим километри, за да донесем вода“, разказва Елокоби пред „Сън“.

Като малък играел футбол с приятелите, но вместо топка, те ритали боси увити една в друга чанти или пластмасови бутилки.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

„Играехме по улиците, в задния двор, върху бетон. Дори играехме на терен, собственост на местната пивоварна. Имаше счупено стъкло навсякъде и тъй като бяхме боси, можехме да получим много порязвания. Всички тези неща са нещо, от което не се срамувам, защото това ме направи човека, който съм днес. Научи ме на решителност, издръжливост и смелост.”

След смъртта на баща му неговата майка търси работа във Великобритания, за да може да ги издържа с неговите 12 по-големи братя и сестри в Камерун. Елокоби успява да вземе виза за Англия, където започва да тренира за юношеския отбор на Дълуич Хамлет, а на 18-годишна възраст е забелязан от скаутите на Колчестър, където преминава успешни проби. През 2008 година той осъществява трансфера си в Уулвърхемптън, но получава сериозна контузия в коляното и пропуска по-голямата част от сезона, в който „вълците“ печелят промоция за елита.

„Това е нещо, с което бях толкова горд, защото докато не се преместих в Англия на 16 години, не бях получавал никакво обучение. В Камерун нямах достъп до това. Дължа цялата си футболна кариера на майка си, защото тя ме доведе тук и беше моята подкрепа. Като младеж бях необработен диамант. От момента, в който се присъединих към Колчестър до деня, в който се преместих в Уулвс, работех и не си взех нито един почивен ден. Прекарах всеки ден, подобрявайки себе си”, продължава Елокоби, който има 103 мача за „вълците“, а след това играе за Бристол Сити, Олдъм, пак в Колчестър, Брейнтрий, Лейтън Ориент и Алдершът, преди да сложи край на кариерата си в Мейдстоун, където от март е треньор.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!