Помощник-треньорът на първия отбор на Манчестър Юнайтед Кийрън Маккена напусна клуба, за да поеме Ипсуич Таун, съобщи сайтът на "червените дяволи".

35-годишният футболист се присъединява към клуба от Лига 1 с договор за три години и половина като постоянен заместник на Пол Кук, въпреки че временно управляващ е Джон МакГриал. Отборът се изправя срещу Съндърланд у дома тази събота.

Кийрън Маккена се присъедини към Юнайтед през 2016-та, като треньор до 18 години, и заради добрите си резултати бе повишен в екипа на първия отбор под ръководството на Жозе Моуриньо. Маккена беше важна част и от щаба на Оле Гунар Солскяер. Остана, макар и за кратко, и под ръководството на назначения за временен треньор на "червените дяволи" Ралф Рангник. Северноирландецът обаче прие шанса да се възползва от първата мениджърска възможност да води Ипсуич, след като Юнайтед му даде разрешение да преговаря за вакантното място.

"Беше голяма чест да работя за Манчестър Юнайтед през последните пет години.  Винаги ще бъда благодарен на Жозе Моуриньо и на Оле Гунар Солскяер. Научих толкова много през последните четири години и беше удоволствие да бъда част от такъв отдаден колектив.

Бих искал да благодаря и на Ралф Рангник, аз наистина се насладих на краткото време, през което работих с него. От началото на моята треньорска кариера амбицията ми винаги е била един ден да премина във футболен мениджмънт и сега имам фантастична възможност да направя това в Ипсуич Таун, невероятен клуб с фантастична история", споделя Маккена.