Уест Бромич победи у дома Манчестър Юнайтед с 1:0 в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига и остави „червените дяволи” на три точки от четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската лига и заемано в момента от Манчестър Сити. Това бе първа победа за Уест Бромич над Юнайтед в ерата на Висшата лига.

След равностойно начало в 26-ата минута гостите останаха в намален състав на терена. Хуан Мата си изкара два бързи жълти картона в рамките на три минути и бе изгонен.

С човек по-малко на терена „червените дяволи” не успяха с нищо да застрашат вратата на Бен Фостър, а „дроздовете” изчакаха своя миг да стигнат до победно попадение.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство на терена в 66-ата минута, когато венецуелският национал Саломон Рондон се разписа след центриране на резервата Себастиен Поконьоли и донесе трите точки на тима си. Това бе четвърти гол на Рондон в последните му 6 мача с екипа на „дроздовете”.

С успеха си Уест Бромич събра 39 точки и се изкачи на 11-о място във временното класиране. Манчестър Юнайтед остава шести с 47 точки, изоставайки на 2 от петия Уест Хям и на 3 от четвъртия Манчестър Сити.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!