Уест Хям спечели с 3:2 при визитата си на градския съперник Кристъл Палас в лондонски сблъсък от 20-ия кръг на английската Висша лига и изпревари Ливърпул на четвъртата позиция.

Уилфред Заха (3) даде ранна преднина на домакините след асистенция на Кристиан Бентеке, но с два гола на Томас Сучек (9, 25) след подавания на Антонио и Кресуел гостите направиха пълен обрат. Второто попадение на чеха бе разгледано с ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка бе признато. Три минути по-късно Михаил Антонио пропусна да се разпише, уцелвайки левия страничен стълб на вратата, пазена от Гуаита. В 40-ата минута Антонио отново прати топката в левия страничен стълб.

Головия спектакъл продължи и през втората част, след като първо Крейг Доусън (65) вкара топката за трети път в мрежата на "орлите", възползвайки се от центриране на Боуен от корнер. В самия край Миши Батшуай (90+7) оформи крайния резултат след асистенция на Джордан Аю.

След четвъртия си пореден шампионатен успех и шести последователен във всички турнири "чуковете" събраха 35 точки изпревариха с една шампиона Ливърпул на четвъртата позиция. Кристъл Палас е 13-и с 23 пункта.

По същото време Нюкасъл загуби у дома от Лийдс с 1:2. Рафиня (17) и Джак Харисън (61) вкараха головете за новака този сезон, който излезе на 12-а позиция с 26 точки. Мигел Алмирон (57) бе точен за "свраките", които са 16-и с 19 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА