Михаил Антонио вкара първия си гол от октомври 2020 г. насам и това се оказа достатъчно на Уест Хям да запише домакинска победа с 1:0 над Бърнли в мач от 19 кръг на Висшата лига.

30-годишният нападател, който в последните месеци имаше проблеми с контузия на бедрото, се разписа в деветата минута след центриране на Пабло Форналс.

„Чуковете“ нападаха доста опасно през мача и бяха близо до втори гол, но Анджело Огбона с глава прати топката в гредата. Бен Мий пък изби от голлинията удар на Антонио.

Бърнли опита да подобри представянето си в офанзивен план през второто полувреме с пускането на Дуайт Макнийл. При най-доброто им положение Мий с глава не успя да уцели вратата.

С втората си поредна победа във Висшата лига от два мача след началото на 2021 г. Уест Хям събра 29 точки и вече е на осмо място в класирането, като е само на три пункта от зоната, даваща право на участие в Шампионската лига. Бърнли пък се срина на 17-а позиция с 16 точки, на четири пред изпадащите.

Брайтън записа първа победа от два месеца, след като спечели с 1:0 гостуването си на Лийдс. Това беше първа среща между двата тима в елитната дивизия на английския футбол от 1982 г. С успеха си „чайките“ сложиха край на серията си от девет поредни мача без успех във Висшата лига.

Единственото попадение в двубоя падна в 17-ата минута. Нийл Мопей се оказа непокрит на празна врата при хубава атака на гостите и той не пропусне да се разпише. Това е четвъртия му гол във вратата на Лийдс в пет мача срещу този съперник.

С този успех Брайтън събра актив от 17 точки и излезе на 16-о място. Лийдс, който записа втора поредна загуба, е на 12-а позиция с 23 пункта.