Уест Хям направи грешна стъпка за Топ 4 в английската Висша лига, след като завърши 2:2 с градския съперник Кристъл Палас в двубой от 32-ия кръг и се отдалечи на 4 точки от Манчестър Сити, спечелил с 4:0 при визитата си на Борнемут.

Ирландецът Деймиън Дилейни (15) изведе „орлите” напред в резултата, но Мануел Ланцини (18) набързо изравни, а малко преди края на първата част французинът Дмитрий Пайе (41) направи обрата пълен в полза на „чуковете”.

След почивката в 67-ата минута Шейк Кояте получи директен червен картон и Уест Хям трябваше да доиграе мача в намален състав. Гостите се възползваха от числения си превес на терена и изравниха чрез Дуайт Гейл (75), но не успяха да си тръгнат с пълния актив от точки.

След равенството „чуковете” остават пети, но вече на 3 точки зад четвъртия Манчестър Сити, а Кристъл Палас е на 16-а позиция с 34 точки, отдалечавайки се на 7 точки от зоната на изпадащите.

В опасната зона остава Съндърланд, който направи 0:0 у дома с Уест Бромич и изпусна важни две точки в борбата за оцеляване в елита. След ремито „черните котки” остават 18-и с 27 точки и на 4 от спасителната 17-а позиция, на която е Норич, който  обаче има и мач повече. „Дроздовете” са 11-и с 40 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!