Уест Хям записа трета поредна победа в английската Висша лига и се утвърди на четвъртата позиция.

"Чуковете" се наложиха с 4:1 като гост на закъсалия Астън Вила, като поведоха в резултата още в 7-ата минута. Бен Джонсън получи подаване от Деклан Райс и с удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Емилиано Маринес с удар в долния ляв ъгъл (0:1).

Астън Вила изравни в 34-ата минута с гол на Оли Уоткинс (1:1). Емилиано Мартинес изведе нападателя в наказателното поле, където, Лукаш Фабиански бе безпомощен и топката се спря в мрежата му.

Само четири минути по-късно обаче хората на Дейвид Мойс отново поведоха в резултата. Саид Бенрахма подаде към Деклан Райс, който с мощен удар отдалеч прати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините (1:2).

Домакините останаха с човек по-малко в 50-ата минута. Тогава реферът Крис Кавана първоначално даде жълт картон за нарушение на Езри Конса срещу Пабло Форналс. След преразглеждане на положението с ВАР, реферът промени решението си и изгони защитника на Астън Вила.

В 81-ата минута гостите осъществиха светкавична контраатака, при която Джаред Боуен се измъкна сам срещу вратаря. Мартинес обаче направи страхотно спасяване и изби топката. Тя стигна до връхлитащия отляво Пабло Форналс и той вкара трети гол за Уест Хям (1:3).

Три минути по-късно „чуковете“ нанесоха нов удар по домакините. След бърза атака чрез Михаил Антонио, топката стигна до Мануел Лансини вдясно в наказателното поле. Той видя непокрития в другия край на вратарското поле и му подаде. Оставен без опека, Боуен не срещна проблеми и прати топката в мрежата на „виланите“ (1:4).

Уест Хям е четвърти във временното класиране във Висшата лига с 20 точки от 10 мача. Астън Вила е едва на 15-о място с 10 точки от 10 мача.