Уест Хям победи като домакин Тотнъм с минималното 1:0 в лондонското дерби от 28-ия кръг на английската Висша лига и го спря по пътя към върха във временното класиране. При победа „шпорите” щяха да изместят Лестър от първото място, но след загубата им разликата между двата тима се запази 3 точки.

„Чуковете” удариха градския си съперник още в самото начало с гол на Михаил Антонио (7), който бе изпуснат от Насер Шадли след цебтриране на Дмитри Пайе и се разписа с глава за 1:0. В 15-ата минута Марк Нобъл можеше да удвои преднината на домакините, но Уго Лорис спаси.

В 43-ата минута Уест Хям стигна до втори гол чрез Антонио, но бе отсъдена засада на Еменике, който игра с топката малко преди това.

След почивката пропуски за Тотнъм направиха Бен Дейвис, Ерик Ламела, Хари Кейн, Кристиан Ериксен и Тоби Алдервейрелд, които не успяха да преодолеят испанския вратар на „чуковете” Адриан.

С успеха си Уест Хям се изкачи на пето място във временното класиране с 46 точки. Тотнъм остава втори с 54 точки, на 3 зад лидера Лестър и на 3 пред третия Арсенал.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!