Шампионът на Англия от 2016 година Лестър Сити буквално се подигра със Саутхямптън в гостуването си от 10-ия кръг на Висшата лига, побеждавайки съперника с 9:0.

Това бе и най-голямата победа за "лисиците" в ерата на Висшата лига, най-голямата въобще за тим като гост, както и рекордна като цяло. Манчестър Юнайтед е другият клуб, който има победа в този формат на първенството, който датира от 1995 година, когато "червените дяволи" побеждават като домакин Ипсуич с 9:0.

Иначе тимът, воден от Брендън Роджърс, има и успех с 10:0 над Портсмут, но той датира от далечната 1928 година и бе в тогавашната Първа дивизия.

С хеттрик за унищожителния резултат се отчетоха испанецът Айозе Перес (19', 39', 57') и звездата в нападение Джейми Варди (45', 58', 94'), а по веднъж се разписаха Бен Чилуел (10'), Юри Тилеманс (17') и Джеймс Мадисън (85').

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

С победата "лисиците" временно се настаниха на второто място във Премиър лийг с 20 точки, като в момента изостават на 5 точки зад лидера Ливърпул, който с мач по-малко. Още утре обаче Лестър може да бъде изместен в класирането от Манчестър Сити, който е само с точка по-малко на третото място.

Повече от убедителния успех днес освен с прекрасна игра, дойде и благодарение на червения картон на Райън Бертранд още в 12-ата минута, когато резултатът бе само 1:0 в полза на тима на Роджърс. След изгонването на бранителя "лисиците" просто нямаха съпротива от съперника и заслужено победиха толкова убедително.

Днешната победа може да се приеме и доста символично, тъй като точно преди година бившият собственик на Лестър Сити Вишай Сривадханапрабха почина при катастрофа с частния си хеликоптер.
ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ