Арсенал сдаде трофея от ФА Къп, след като отпадна на четвъртфиналите. Тимът на Арсен Венгер изненадващо загуби с 1:2 като домакин на Уотфорд. Така „стършелите“ не само си гарантираха участие на полуфиналите на „Уембли“, но и попречиха на „артилеристите“ да спечелят трофея за трета поредна година.

През първото полувреме гол не падна, въпреки че попадение на Оливие Жиру беше отменено заради дискусионна засада. Одион Игало откри резултата в 50-ата минута. Това беше първият му гол от 599 минути.

Адлен Гедиура се разписа за тима на Кике Санчес Флорес в 63-ата минута и по този начин още повече усложни задачата на домакините. Арсенал имаше претенции за дузпа срещу Месут Йозил, но те бяха подминати от съдията Андре Маринър. Две минути преди края Дани Уелбек върна едно попадение за лондончани, а след това от чиста позиция пропусна да изравни.

Така Арсенал отпада от ФА Къп, а Уотфорд ще чака жребия за полуфиналите, който ще се тегли утре вечер. За тази фаза се класираха вече Кристъл Палас и Евертън. Четвъртият участник ще стане ясен по-късно в мача между Уест Хям и Манчестър Юнайтед.