ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Уулвърхемптън надви у дома Челси с 2:1 в сблъсъка преди Бъдни вечер от 18-ия кръг на английската Висша лига и направи чудесен коледен подарък на феновете. Габонският национали Марио Лемина (51) и Мат Дохърти (90+3) вкараха головете за домакините, а Кристофър Нкунку (90+6) се разписа за гостите. Така "вълците" продължиха страхотната си серия на седем шампионатни домакинства без загуба - 4 успеха и 3 равенства, а "сините" допуснаха четвърто поредно поражение за първенство извън Лондон.

Първата добра възможност се откри пред гостите, след като още в началото. Рахийм Стърлинг пусна пас в коридор към Николас Джаксън. Нападателят се измъкна от защитата на домакините, но португалският страж Жозе Са излезе и улови топката.

След 20 минути игра "сините" развиха чудесна контраатака, която премина през Мало Густо и Конър Галахър, за да стигне до Стърлинг. Той отново видя Джаксън и центрира на втора греда, но сенегалецът не успя да си спре топката. Осем минути по-късно Стърлинг си спечели нарушение на границата на наказателното поле и сам изпълни свободния удар, но прати топката над напречната греда. В ответната атака Уулвс получиха сходно статично положение, но Пабло Срабия нацели стената.

Няколко минути по-късно Рахийм Стърлинг отне топката от Жоао Гомеш и излезе сам срещу вратаря заедно с Николас Джаксън и Коул Палмър. Стърлинг обаче реши да завършва сам и стреля право във вратаря. В заключителните минути на първата част Хи-Чан Хуан от домакините получи възможност да стреля, но изпрати топката в аут.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Малко след почивката Хи-Чан Хуан успя да отнеме топката, която стигна до Жоао Гомеш. Португалецът шутира, а след рикошет изстрелът се докосна до страничната греда и излезе. При повторенията се видя, че Дисаси е блокирал удара с ръка, но съдията не отсъди дузпа. Натискът на "вълците"продължи и в 51-ата минута испанецът Пабло Сарабия центрира от корнер, а Марио Лемина засече с глава за 1:0.

В 65-та минута Челси опита да отговори. Кристофър Нкунку намери Рахим Стърлинг. Той отново пробва да вкара, но Крейг Доусън направи страхотен шпагат, за да запази вратат на своя тим. При намесата обаче централният бранител се удари във вратря и се контузи. Наложи се и да бъде заменен.

Във втората минута от добавеното време Уулвс сложи точка на спора с втори гол. Чуквононсо Мадуеке загуби край тъчлинията. Домакините организираха бърза контраатака, която Мат Дохърти завърши с изстрел в мрежата на Джордже Петрович за 2:0. Четири минути по-късно Челси намали изоставането си. Стърлинг разигра на десния фланг със съотборник, след което центрира. Получи се лек рикошет, но топката отиде на главата на Нкунку, който от близко разстояние не пропусна за 2:1. До края имаше още 6 минути, а домакините запазиха спокойствие и се поздравиха с успеха.

След победата Уулвс се изравни с Челси и Борнемут, като и трите отбора имат по 22 точки на позициите от 10 до 12 във Висшата лига.

УУЛВЪРХЕМПТЪН - ЧЕЛСИ 2:1
1:0 Марио Лемина (51), 2:0 Мат Дохърти (90+3), 2:1 Кристофър Нкунку (90+6)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!