Уест Бромич сложи край на 18-месечния престой на Славен Билич като мениджър на тима, който заема 19-то място в класирането на Висшата лига.

„Дроздовете“ спечелиха само 7 точки в първите си 13 мача за сезона, въпреки че снощи направиха изненадващо 1:1 срещу Манчестър Сити.

Заедно с 52-годишния хърватин си тръгват неговите асистенти Деан Рачуница, Данило Бутрович и Джулиан Дикс.

През лятото на 2019 г. Билич пое Уест Бромич с двегодишен договор, след като замени Дарън Муур. В последния кръг на сезон 2019/20 той изведе тима до промоция във Висшата лига, завършвайки на второ място в Чемпиъншип. В елита през този шампионат „дроздовете“ обаче записаха само една победа (1:0 над Шефилд Юнайтед на 28 ноември).

Вчерашният мач срещу Манчестър Сити беше под №100 за Славен Билич като мениджър във Висшата лига, където е работил и в Уест Хям. През кариерата си е бил начело още на Хайдук (Сплит), Локомотив (Москва), Бешикташ, Ал Итихад (Саудитска Арабия) и националния отбор на Хърватия.

В английските медии вече се споменават и вариантите за нов мениджър на Уест Бромич. С най-големи шансове за момента изглежда е Сам Алардас, но се коментират и имената на Найджъл Пиърсън, Марк Хюз и Еди Хау.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА