Ръководството на Уулвърхемптън уволни мениджъра Бруно Лажи като реакция от поредицата слаби резултати. Отборът се намира в зоната на изпадащите в английската Висша лига – място, което не кореспондира с направените сериозни инвестиции.

Вчера "вълците" отстъпиха с 0:2 от Уест Хям, като този резултат ги смъкна на 18-о място в класирането, само с 6 точки от осем двубоя.

46-годишният португалец Лажи пое отбора от стадион "Молиню" от своя сънародник Нуно Еспирито Санто преди старта на сезона, който остави тима 10-и в края на миналия сезон. Нуно Еспирито Санто е клиент на агента на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш, което е сигурно и за наследника му Бруно Лажи. Самият Жорже Мендеш пък е акционер в Уулвърхямптън и контролира голяма част от трансферите.

Но с този треньор Уулвърхямптън има едва една победа от последните 15 мача, като сериозните проблеми пред вратата на противника не можаха да бъдат решени от трима нападатели. Тимът е с най-малко отбелязани голове от всички в елита.

Бруно Лажи няма кой знае каква треньорска кариера, като основно пътят му минава в школата на Бенфика. Там той ръководи всеки един от юношеските отбори, за да се премести във втория отбор през 2018-а и в първия година по-късно.