Забавянето и увеличението на цената на английския гранд Челси преди предстоящата му продажба създаде сериозни вълнения на Острова.

Припомняме, че първоначално Абрамович обяви, че дава клуба на онзи, който гарантира, че ще инвестира 1 милиард паунда в него. След това сумата стана 2 милиарда, а преди дни бяха поискани още 500 милиона паунда.

В Англия вече започнаха да се появяват теории около това, къде ще отидат парите от продажбата. Според едни те ще бъдат насочени за благотворителност в подкрепа на Украйна, както милиардерът обеща в началото.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Други обаче смятат, че Абрамович се готви да насочи сумата в определени сметки и да измами правителството на Великобритания, което вече обяви, че той не трябва да получи нищо от сделката.

Единият начин за това е, ако парите бъдат преведени в специална ескроу сметка, с възможност да бъдат усвоени само при определени обстоятелства. Такова може да бъде изваждането на Абрамович от списъка със санкции, което реално ще е победа за Абрамович.

Другият начин руснакът да измами правителството е да насочи парите към погасяване на дълг от 1,5 милиарда паунда, който компания свързана с Челси взе преди време. Така Абрамович ще бъде освободен от това задължение и в същото време ще разполага с вече взетите пари.

Припомняме, че първоначално сделката за продажбата на Челси се очакваше да бъде затворена през март, а сега оптимистичният сценарий е това да стане през май.