Арсенал предлага нов договор на мениджъра си Микел Артета, а според условията на контракта той ще получава по 8,3 милиона паунда на година. Това обаче ще постави 39-годишния испанец едва на пето място сред най-високоплатените треньори във Висшата лига.

Офертата на „топчиите“ е такава, каквато клубът направи на Арсен Венгер за последната му година начело на тима от „Емирейтс Стейдиъм“ (2017/18). Заплатата на Артета обаче изглежда доста малка в сравнение с възнаграждението на неговия сънародник Пеп Гуардиола, който получава повече от двойно начело на Манчестър Сити.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гуардиола взима по 19 милиона паунда годишно от „гражданите“. Втори в класацията е Юрген Клоп от Ливърпул с 16 милиона. Трети е Антонио Конте, който при подписването на договора си с Тотнъм през есента се договори за 15 млн. паунда годишно.

Изключително интересна е разликата между Гуардиола и Томас Тухел, който изведе Челси до спечелване на Шампионската лига и Световното клубно първенство. Германецът, който победи Пеп на финала на ШЛ, е едва осми в подреждането със заплата от 7 милиона паунда. Дийн Смит от Норич и Томас Франк от Брентфорд са с най-ниски възнаграждения във Висшата лига – по 1,5 милиона паунда.

161,2 милиона евро на месец е общата сума на заплатите, които клубовете от най-богатата футболна лига в света - английската Премиершип плащат на своите треньори.

ЗАПЛАТИТЕ НА МЕНИДЖЪРИТЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА:

1. Пеп ГУАРДИОЛА (Манчестър Сити) – 19 милиона паунда
2. Юрген КЛОП (Ливърпул) – 16 млн.
3. Антонио КОНТЕ (Тотнъм) – 15 млн.
4. Брендън РОДЖЪРС (Лестър) – 10 млн.
5. Микел АРТЕТА (Арсенал) – 8,3 млн.
6. Ралф РАНГНИК (Манчестър Юнайтед) – 8 млн.
6. Марсело БИЕЛСА (Лийдс) – 8 млн.
8. Томас ТУХЕЛ (Челси) – 7 млн.
9. Ралф ХАЗЕНХЮТЪЛ (Саутхемптън) – 6 млн.
10. Франк ЛАМПАРД (Евертън) – 6 млн.
10. Дейвид МОЙС (Уест Хям) – 6 млн.
10. Стивън ДЖЕРАРД (Астън Вила) – 6 млн.
13. Рой ХОДЖСЪН (Уотфорд) – 4,5 млн.
14. Патрик ВИЕЙРА (Кристъл Палас) – 4 млн.
15. Шон ДАЙЧ (Бърнли) – 3,5 млн.
16. Еди ХАУ (Нюкасъл) – 3 млн.
17. Бруно ЛАЖИ (Уулвърхемптън) – 2,5 млн.
18. Греъм ПОТЪР (Брайтън) – 2 млн.
19. Дийн СМИТ (Норич) – 1,5 млн.
19. Томас ФРАНК (Брентфорд) – 1,5 млн.