Новото попълнение на Ливърпул Вирджил ван Дайк коментира трансфера си от Саутхемптън на „Анфийлд”, който според британските медии е за рекордните 75 милиона паунда за защитник.

“За мен е голяма чест, че постигнах договорка с Ливърпул. Днес за мен и семейството ми е един специален ден, в който аз се присъединявам към един от най-големите клубове в света. Нямам търпение да облека червената фланелка пред трибуна “Коп” и да дам всичко от себе си в стремежа да помогна на този велик клуб да постигне нещо специално в следващите години”, написа 26-годишният холандец в социалните мрежи.

„Благодаря на Лес Рийд (б.р. босът на Саутхемптън), ръководството, мениджъра, футболистите, феновете и всички останали в Саутхемптън. Винаги ще съм задължен на клуба за предоставената възможност да играя във Висшата лига и независимо от трудностите през последните месеци аз изцяло се насладих на времето ми при “светците”, където намерих приятели за цял живот. Благодаря на всички. Вече очаквам да се запозная с новите си съотборници и да започна новото предизвикателство”, допълва защитникът.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА