Арсенал приема Манчестър Юнайтед днес от 19:30 часа на "Емирейтс".

Срещата ще бъде интересна не само заради това, че е битка в челото на класирането, но според финансовите анализатори от "Vysyble", това ще бъде първата среща във Висшата лига оценена на 1 милиард паунда. Твърдението им е базирано на комбинирания оборот на двата клуба за изминалата година.

Другият сблъсък тази вечер ще бъде между Арсен Венгер и Жозе Моуриньо. Всички знаем за техните словесни престрелки през годините, докато португалецът водеше на два пъти Челси. 

Преди няколко сезона Специалния нарече Венгер специалист по провалите, а французинът контрира, обвинявайки португалеца, че постоянно се страхува от това, че може да загуби даден двубой. Припомняме, че през 2014 година се стигна дори до физически сблъсък между двамата наставници при загуба на "артилеристите" от Челси с 0:2. Тогава Венгер и Моуриньо си размениха остри реплики край тъч линията, а Арсен дори си позволи да изблъска Жозе.

Специалния сравни двубоя с Венгер като този на Бьорн Борг и Джон Макенроу. С това той настоя, че тази визита не е мач, който трябва да бъде спечелен на всяка цена. Проблемите с контузени пред португалеца са повече. В срещата няма да могат да вземат участие Майкъл Карик, Маруан Фелайни, Фил Джоунс и Ерик Байи.

Венгер заяви преди сблъсъка, че този двубой е специален. Той заяви, че сблъсъкът е загубил своето значение (визирайки това, че не се решава титлата от него), но въпреки това си остава все така специален двубой. Пред французина проблемите са по-малко, но ги има. Рекордната покупка Александър Лаказет пропуска двубоя, същото се отнася и за позабравения Санти Касорла, който получи поредната тежка контузия.

Последният и най-важен двубой ще бъде изцяло на терена. Той противопоставя Арсенал и Манчестър Юнайтед. Домакините от Лондон имат само 1 домакинска загуба от последните си 5 срещу Юнайтед. От друга страна няма отбор, който да е побеждавал повече пъти като гост на "Емирейтс" от "червените дяволи" - цели 7.

Едно е сигурно - зарядът ще бъде огромен, а на нас ни предстои да разберем кой ще излезе краен победител.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА