Президентът на Тотнъм Даниел Леви за първи път попадна в класацията на най-богатите в Англия на в. „Съндей Таймс“. 58-годишният Леви беше нареден на 398-о място в листата.

Богатството му се оценява на 329 милиона паунда. Той е най-добре платеният клубен шеф във Висшата лига. Годишната му заплата е в размер на 4 милиона паунда. Освен това той получи допълнителен бонус от 3 милиона заради надзорната дейност, която извършваше при строежа на новия стадион на Тотнъм.

Леви е известен с изключителното си умение при водене на преговори, особено във финансовата им част, но въпреки това не е най-богатият в клуба.

№1 по богатство в „шпорите“ е собственикът Джо Люис. Неговото богатство от 3,99 милиарда паунда го нарежда на 34-о място в листата на „Съндей Таймс“ за най-богатите в Англия. Вицепрезидентът на Тотнъм Дейвид Пърл е на 269-а позиция в класацията с 500 милиона паунда.

Люис и Леви, които са бивши партньори в строителния бизнес, купиха Тотнъм през 2001 г. Тяхната компания ЕNIC притежава 85,55% от клуба. В момента „шпорите“ са оценени на 1,268 милиарда паунда.

Най-богатият собственик на клуб във Висшата лига е Алишер Усманов, който притежава Евертън. Той има 11,7 милиарда паунда. Втори е Роман Абрамович. Главният акционер на Челси има 10,11 милиарда.

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК НА НАЙ-БОГАТИТЕ В АНГЛИЯ - ТУК