Временният селекционер на Англия Лий Карсли скандализира с поведението си преди започването на мача от Лигата на нациите между "трите лъва" и Ейре в Дъблин. При излизането си на "Авива стейдиъм" заместникът на Гарет Саутгейт седна на пейката на домакините, явно обърквайки се. В този момент едно от официалните лица му посочи, че е на грешното място. Чак тогава Карсли се премести на пейката на англичаните. 

50-годишният специалист привлече вниманието още преди мача, когато oбяви, че не смята да пее английския химн. Така бившият селекционер на младежите на Англия до 21 години си навлече гнева на феновете и се стигна дори до искания за уволнението му.

Карсли е роден в Бирмингам, но има 40 мача за представителния тим на Ейре. 

В крайна сметка той спази думата си и така и не запя английския химн "God Save the King" преди мача тази вечер. 

На пресконференцията преди мача Карсли каза следното: "Това с пеенето на химна е нещо, с което винаги съм се борил, когато играех за Ирландия. Имам предвид това разстояние между загрявката ти, излизането ти на терена и забавянето с химните, това е нещо, което никога не съм правил. Винаги бях наистина фокусиран върху играта и първите си действия в играта. Наистина открих, че през този период бях предпазлив относно това, че умът ми се отклонява".

Обясненията на бившия играч на Евертън обаче не бяха приети никак добре от медиите в Англия, някои от които остро разкритикуваха изявленията му и дори призоваха да бъде уволнен.

"Да пееш националния химн преди мачовете винаги те надъхва и се изпълваш с патриотизъм. Не разбирам решението на Карсли”, пише за “Дейли Мейл” бившият английски национал Марк Райт.

“Карсли трябва да бъде уволнен от Футболната асоциация. Отказът му да пее химна е предателство и той не става за мениджър на Англия”, добавя Джеф Пауъл, също от “Дейли Мейл”.

“Ако той не пее химна, не може да очаква да води Англия”, каза Джейсън Бърт от “Телеграф”.