След назначението на Жозе Моуриньо като мениджър на Манчестър Юнайтед всички любители на футбола очакват с нетърпение първия сблъсък на Специалния с Пеп Гуардиола.

Както е известно, испанецът ще води Манчестър Сити от това лято. Двамата водиха изключителни футболни битки, когато Моуриньо беше начело на Реал (Мадрид), а Гуардиола беше треньор на Барселона.

Сега двамата отново ще имат сблъсъци във Висшата лига, а освен това ще работят в един град. Първият мач между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити обаче ще бъде в Китай.

На 25 юли в Пекин „червените дяволи“ и „гражданите“ ще се изправят в контрола, която е част от Международната шампионска купа (International Champions Cup).

Преди това Моуриньо ще води Манчестър Юнайтед срещу Борусия (Дортмунд) на 22 юли в Шанхай. На 7 август е мачът за Къмюнити шийлд срещу Лестър.

Все още не е ясно кога „червените дяволи“ и Манчестър Сити ще се сблъскат във Висшата лига, тъй като програмата за следващия сезон на английския футболен елит ще бъде обявена на 15 юни.