Германският плеймейкър на Арсенал Месут Йозил разкри, че е обещал на мениджъра Арсен Венгер да играе за „топчиите” още преди трансфера си от Вердер в Реал (Мадрид) през лятото на 2010 година. Френският специалист искал още тогава да привлече халфа, но изтеглил късата клечка в спора с треньора на „кралския” клуб Жозе Моуриньо.

„След световното първенство няколко топ отбора бяха заинтересовани. Реал ми направи предложение и ме искаше, преди всичко Моуриньо. Телефонирах с него и говори за неговите идеи и какво мисли за мен като играч. Повярвах му и отидох в Мадрид”, сподели Йозил пред официалния You Tube канал на „артилеристите”.

С поглед към трансфера си в Арсенал три години по-късно германецът си спомня: „Беше един специален момент за мен, защото бях говорил и с Венгер, преди да отида в Реал (Мадрид). Той искаше да отида в Арсенал и тогава му казах: „Вярвайте ми, ако за в бъдеще имам възможност да сменя клуба, Вие ще сте моят първи адрес”.

В последния ден от летния трансферен прозорец през 2013 година Йозил предмина от Реал в Арсенал за 47 милиона евро.

Германецът е сериозно впечатлен от времената заедно с голмайстора на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо. „Все още не съм срещнат никой друг, който да е такъв, като него. Той работи наистина много усърдно. Той първи влиза в съблекалнята и последен излиза от нея, за да си тръгне към вкъщи. Той е много голям професионалист и се бори дори по време на тренировъчна игра. Наслаждавах се да играя с него, защото той ме правеше по-добър на терена. Освен това той е добър приятел. Той е един от най-добрите футболисти в света и в историята”, завърши германецът.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА