Манчестър Юнайтед и Арсенал направиха драматичен хикс в дербито на 12-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха 1:1 на "Олд Трафорд", като до равенството се стигна след гол в 89-ата минута, когато "артилеристите" изравниха чрез резервата Оливие Жиру. Преди това Хуан Мата беше извел "дяволите" напред в резултата.

Двата тима започнаха срещата на високи обороти и първата интересна ситуация дойде още в 5-ата минута. Хуан Мата стреля от пряк свободен удар, но топката премина покрай врата на Чех. Отговорът на "артилеристите" не закъсня и Алексис Санчес беше близо до попадение, но ударът му с глава от удобна позиция беше твърде неточен и не застраши Де Хеа.

До края на полувремето пък имаше две спорни ситуации. В 33-ата минута Матео Дармиан се отличи с грубо влизане в краката на Дженкинсън, а вече имаше един жълт картон. Съдията Андре Маринър реши да му спести втори такъв и му направи само устна забележка. Две минути по-късно от Юнайтед претендира за дузпа за фаул срещу Антонио Валенсия, които обаче не бяха уважени.

В края на частта "дяволите" се активизираха и Мата и Марсиал имаха добри възможности да реализират. Ударите им обаче бяха отразени от Петър Чех.  

Манчестър Юнайтед започна по-силно втората част, а атаките по посока врата на Чех зачeстиха. По-добрата игра на тима на Жозе Моуриньо даде резултат 68-ата минута, когато Хуан Мата откри резултата. Испанецът се възползва от страхотен пас на Андер Ерера и със силен удар от зоната за изпълнение на дузпа не остави шансове на стража на Арсенал. Домакините продължиха с по-активните действия и в 80-ата минута Маркос Рохо можеше да удвои, но ударът му с глава беше твърде неточен.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Окслейд-Чембърлейн центрира прекрасно в наказателното поле и Жиру с глава шокира Моуриньо и компания. До края Манчестър Юнайтед опита да наложи натиск, но така и не съумя да стигне до победно попадение. 

След това реми Юнайтед има 19 точки и е на 6-о място в класирането, докато Арсенал е на 3-а позиция с 25 пункта.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 1:1
1:0 Хуан Мата (68), 1:1 Жиру (89)

Състави:


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Рохо, Дармиан (64 - Блинд), Карик, Погба, Мата (85 - Шнайдерлин), Ерера, Марсиал (63 - Рууни), Рашфорд
Мениджър: Жозе Моуриньо

Резултат с изображение за arsenalАрсенал: Чех, Дженкинсън (84 - Чембърлейн), Мустафи, Косиелни, Монреал, Коклен (80 - Джака), Елнени (73 - Жиру), Уолкот, Йозил, Рамзи, Санчес
Мениджър: Арсен Венгер

Съдия: Андре Маринър

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!