Манчестър Юнайтед инкасира трета поредна загуба във всички турнири. След като допусна поражения от Манчестър Сити и Фейенорд в последните си два мача, днес тимът на Жозе Моуриньо падна с 1:3 от Уотфорд като гост в среща от 5-ия кръг на Висшата лига. Победата е първа за "стършелите" над този съперник от 30 години насам.

В началните минути на мача домакините бяха по-дейният отбор и на няколко пъти бяха близо до откриването на резултата, но с пропуски се отчетоха Дийни и Игало. Постепенно "дяволите" се съвзеха и започнаха все по-често да поглеждат към вратата, пазена от Аурелио Гомеш. В 21-ата минута Златан Ибрахимович можеше да реализира след пас на Маркъс Рашфорд, но от границата на вратарското поле стреля в аут. Десет минути по-късно Погба пробва шут от дистанция, след който топката срещна напречната греда.

В 34-ата минута Уотфорд излезе напред в резултата. Бритос отне топката от Марсиал около наказателното поле на Юнайтед. Последва центриране по земя на Янмаат към Етеин Капу, който засече топката във вратата на Де Хеа. Голът породи спорове, тъй като гостите имаха претенции за фаул срещу Марсиал. Майкъл Оливър обаче остана безмълвен и попадението беше зачетено.

До почивката Ибрахимович и Рашфорд пропуснаха две сравнително добри възможности да изравнят резултата.

В 62-ата минута късметът се усмихна на Манчестър Юнайтед и тимът стигна до попадение. То бе дело на младата звезда на тима Маркъс Рашфорд, който се разписа след взаимодействие със Златан Ибрахимович и голяма доза шанс. След центриране на шведа топката се отби в тялото на бранител на домакините и попадна в английския национал, който реализира от близка дистанция.

В 79-ата минута Ибрахимович беше близо да донесе пълен обрат за своя отбор, но ударът му с глава беше париран по блестящ начин от Гомеш. Само 4 минути по-късно Уотфорд нанесе своя втори удар. Хуан Зунига реализира само минута, след като се появи на терена, заменяйки другия голмайстор за "стършелите" Етиен Капу. Колумбиецът се разписа с удар в далчения ъгъл на вратата на Де Хеа.

В последната минута на добавеното време Дийни оформи крайното 3:1 с гол от дузпа, отсъдена за фаул на Фелайни срещу Зунига. 

Във временното класиране Юнайтед е на 6-о място с актив от 9 точки. Уотфорд пък е на 8-а позиция със 7 пункта. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА