Манчестър Юнайтед продължава да лети при новия си мениджър Оле Гунар Солскяер, след като записа четвърта поредна победа под негово ръководство. Днес тя дойде като гост на Нюкасъл с 2:0. 

И двете попадения за "червените дяволи" паднаха през второто полувреме, като голмайстори се оказаха Ромелу Лукаку (64) и Маркъс Рашфорд (80).

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Срещата започна с видимо преимущество на Юнайтед, но то бе единствено във владението на топката, тъй като голови положения и пред двете врати не липсваха.

В 4-ата минута Погба опита диагонален удар, но Дубравка се намеси добре. 10 минути по-късно Нюкасъл отвърна с коварен удар на Кристиан Атсу, но Давид де Хеа също не бе затруднен.

През втората част "червените дяволи" постепенно овладяха инициативата и набързо създадоха някои положения, които обаче не доведоха до гол.

Такъв все пак падна в 64-ата минута. Рашфорд стреля от пряк свободен удар, а Дубравка не се намеси добре, изпускайки топката. Резервата Ромелу Лукаку се оказа най-съобразителен и успя да порази вратата на Нюкасъл - 0:1.

В 75-ата минута "свраките" можеха да изравнят чрез Атсу, чийто изстрел мина много близо край една от гредите на Де Хеа.

Така се стигна до 80-ата минута, в която "червените дяволи" решиха срещата. Алексис хвърли чудесен пас за Рашфорд, който хладнокръвно отбеляза за 2:0. 

В добавеното време на мача Пол Погба бе изведен и преодоля Мартин Дубравка, но не успя да порази опразнената врата, като стреля встрани. 

С този успех Манчестър Юнайтед остава шести с 38 точки и се намира на 3 от 5-ия Арсенал. Нюкасъл пък е 15-и с 18 пункта.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019