Манчестър Юнайтед спечели с 3:0 гостуването си на аутсайдера във Висшата лига Съндърланд и се върна на победния път. "Червените дяволи" се издъниха в предишните си две домакинства - 0:0 с Уест Бромич и 1:1 с Евертън, но днес с лекота стигнаха до трите точки. 

С огромна заслуга за успеха бе звездата Златан Ибрахимович, който се отчете с гол и асистенция. Шведът откри в 30-ата минута, когато получи подаване от Ерера на границата на наказателното поле, с гръб към вратата, обърна и стреля силно в долния ляв ъгъл на Джордан Пикфорд - 0:1. 

В 43-aта минута задачата на гостите се улесни. Себастиан Ларсон получи директен червен картон след твърдо влизане в краката на Ерера. Играчът на Съндърланд игра първо с топката, но кракът му бе вдигнат по-високо и срещна този на съперника, което остави "черните котки" в намален състав.

Избраниците на Жозе Моуриньо отказаха домакина си със светкавичен втори гол в началото на второто полувреме. В 46-ата минута Хенрих Мхитарян удвои след асистенция на Люк Шоу.

Минута преди края Рашфорд оформи класиката, след като получи пас от Пол Погба, разигра двойно с Ибрахимович, който го изведе на отлична позиция и английският национал отбеляза в далечния ъгъл на Пикфорд - 0:3.

С прибавените три точки "червените дяволи" събраха 57 и временно изместиха Арсенал от петото място. Воденият от Дейвид Мойс Съндърланд е последен с 20 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА