Манчестър Юнайтед спечели с 1:0 гостуването си на Норич на "Кероу Роуд" в изключително важен и за двата отбора мач от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига. Минималният успех на "червените дяволи" дойде след попадение в 72-ата минута на Хуан Мата, а основна заслуга имаше Уейн Рууни, който изработи попадението.

С победата отборът на Луис ван Гаал съхрани шансове за място в Топ 4 и класиране в Шампионска лига. Манчестър Юнайтед събра 63 точки и е само на една зад четвъртия Манчестър Сити, който утре приема Арсенал, а на 15 май гостува на Суонзи. "Топчиите" са трети с 67, като в последния кръг имат домакинство на изпадналия Астън Вила.

Загубата днес пък почти изпари шансовете на Норич за оцеляване във Висшата лига. "Канарчетата" остават предпоследни с 31 точки, на две зад заемащия първото място над чертата - Нюкасъл. В последния кръг Норич гостува на Евертън.

За мача на "Кероу Роуд" Ван Гаал не можеше да разчита на наказания Маруан Фелаини, а изненадващо извън групата останаха Маркъс Рашфорд и Дейли Блинд. В последния момент Антони Марсиал, който беше записан в стартовия състав, получи разтежение по време на загрявката и беше заменен от Андер Ерера. На върха на атаката застана Уейн Рууни, който си партнираше с Депай и Лингард.
 
"Червените дяволи" не впечатлиха с играта си, но съумяха да постигнат това, за което бяха дошли в Норич - трите точки. Неприятното за Ван Гаал беше, че в началните минути се контузи още един от играчите му - Матео Дармиан, който напусна принудително, отстъпвайки място на младия Камерън Бортуик-Джаксън.

В 5-ата минута пък домакините претендираха за дузпа за задържане на Майкъл Карик на Роби Брейди, който се свлече в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но съдията остана безмълвен.

След половин час игра Крис Смолинг засече опасно с глава, но покрай целта, което дълго време беше единствената добра възможност за гостите. В 48-ата минута Ерера нанесе добър удар, но встрани от вратата на Норич. Домакините почти нямаха идея как да застрашат Де Хеа, а в 72-ата минута гостите поведоха, което още повече ги обезкуражи. Басонг сгреши фатално, позволявайки дълго подаване към Рууни да мине зад гърба му. Нападателят можеше сам да завърши, но се забави, преодоля отново Басонг и Мартин и пусна към непокрития Мата, който отблизо простреля Джон Руди - 0:1.

Малко преди преди края отново Рууни изведе по перфектен начин Шнайдерлин, но халфът не успя да нанесе точен удар.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!