ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 като гост битката с Фулъм между бившите отбори на Димитър Бербатов от 16-ия кръг на английската Висша лига.

Фулъм можеше да отрие резултата още в петата минута, но Карлуш Винисиус  пропусна. Четвърт час след началото Манчестър Юнайтед поведе с гол на Кристиан Ериксен, който засече топката след пад на Бруно Фернандеш (1:0).

Антони Марсиал пропусна да удвои в 30-ата минута, но Бернд Лено спаси.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Люк Шоу и Кристиан Ериксен пропуснаха още две положения за гостите в продължението на първата част, а "червените дяволи" бяха по-активни и в началото на второто полувреме.

Антони Еланга и Маркъс Рашфорд бяха близо до гол, но Лено отново опази вратата си.

Фулъм натисна след 50-ата минута и след два пропуска на Карлуш Винисиус и Тим Рийм, Даниел Джеймс успя да изравни след контраатака (1:1) в 61-ата минута. 

Минути след това Жоао Палиня пропусна да направи обрат за Фулъм, но Де Хеа се намеси авторитетно.

Четвърт час преди края Алехандро Гарначо падна в наказателното поле на домакините, но след ВАР реферът реши да не отсъжда дузпа за Юнайтед.

"Червените дяволи" продължиха да бъдат по-агресивният отбор в последните минути, а Скот Мактоминей пропусна да реши всичко в 83-ата минута, но ударът му премина над напречната греда.

В продължението на срещата 18-годишният аржентинец Алехандро Гарначо донесе победата за "червените дяволи" след подаване на Ериксен (2:1).

В друга среща от кръга, играна по-рано днес Астън Вила записа втора поредна победа под ръководството на Унай Емери, след като надигра Брайтън с 2:1 като гост.

Така Манчестър Юнайтед остава на пето място с 26 точки, докато Фулъм е девети с 19. Другият бивш тим на Димитър Бербатов в Англия - Тотнъм е четвърти с 29.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК