Англия отново вкара много голове в мач от нашата квалификационна група за Евро 2020, след като срещу България се разписа 4 пъти (победата с 4:0), но пък насред стадион "Сейнт Мерис" в Саутхемптън допусна цели 3 от Косово. Снощи "трите лъва" надиграха косоварите с 5:3.

Това бе първа среща на този отбор с родината на футбола. В нея Косово отбеляза въпросните три попадения в рамките на 54 минути и така вече има повече, отколкото България записа срещу Англия за 57 години, пише "24 часа".

В 11 мача от 1962 г. досега националният ни тим е отбелязал два гола във вратата на британците. Техни автори са покойниците Георги Аспарухов-Гунди и Георги Марков.

Валон Бериша се разписа два пъти снощи в английската врата, за да изравни постижението на България. Ведат Мурики от дузпа изведе Косово пред нашите национали в статистиката от мачовете с Англия. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В предишните си три срещи в групата тимът на Гарет Саутгейт бе допуснал само едно попадение.

Проверка на БЛИЦ СПОРТ установи, че последният случай, когато англичаните инкасират три попадения на собствен терен, датира от 29 февруари 2012 година. Тогава в контрола на "Уембли" "трите лъва" отстъпват на Холандия с 2:3.

А в официален мач англичаните не бяха допускали три гола у дома от края на 2007 година - 2:3 от Хърватия на "Уембли" в евроквалификация.

С победата снощи пък Англия спря невероятната серия на косоварите от 15 официални мача без загуба - 10 победи и 5 ремита.

Нашата квалификационна група за Евро 2020