Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит засипа с похвали българския талант Индиана Василев, който дебютира във Висшата лига през уикенда. Американецът с български корени влезе като резерва и игра около 25 минути при равенството 1:1 срещу Брайтън, участвайки дори при атаката за изравнителния гол на Джак Грийлиш.

"Със сигурност той е готов за титуляр. Момчето е светъл лъч в отбора. Когато влезе срещу Брайтън в събота, той им създаде проблеми. Ако той не беше направил този пробив отдясно, нямаше да увлече Уебстър със себе си, и Джак нямаше да има това пространство, за да стигне до гола. Индиана знае какво прави, има бързина и може да тича цял ден", коментира Дийн Смит пред британските медии.

"Никога не съм се страхувал да пускам млади футболисти, когато усещам, че са готови. След мача го поздравих и му казах: "Вече си играч от Висшата лига". Той ме изненада приятно. Когато дадеш шанс на някой млад футболист, той или потъва, или започва да плува. Индиана е плувец. Засега нещата изглеждат много добре при него. Винаги можеш да прецениш по реакцията на другите играчи, а те всички го подкрепят. Той влиза и играе за тях. Има качества да вкарва голове. Тактически е много интелигентен, физически също е впечатляващ", добави мениджърът на тима от Бирмингам.

Тази вечер Астън Вила приема Уотфорд в мач от 24-ия кръг на Висшата лига и може би 18-годишният българин отново ще получи шанс за изява и то за първи път пред феновете на бирмингамци.