Кристъл Палас разби с категоричното 4:0 Манчестър Юнайтед, нанасяйки звучен шамар на "червените дяволи". 

Майкъл Олисе откри резултата в 12-ата минута, а Жан-Филип Матета удвои в 40-ата минута. Тайрик Мичъл отбеляза третото попадение в 58-ата минута, а в 66-ата Олисе се разписа за втори път за радост на публиката на домакините на стадион "Селхърст парк".

За Палас това е най-изразителната победа срещу Манчестър Юнайтед във Висшата лига.

Футболистите на мениджъра Оливер Глазнер доминираха от началото на срещата от 36-ия кръг. Селекцията на спрягания за Байерн Ерик тен Хаг пък за пореден път разочарова феновете си.

След конфузната загуба Манчестър Юнайтед се отдалечи от местата, даващи евроквоти, като към момента е осми с 54 точки. Кристъл Палас се изкачи до 14-ата позиция с 43 точки.

В 12-ата минуа Майкъл Олисе получи топката и след индивидуален пробив откри резултата. Защитата на Юнайтед беше изключително лошо позиционирана и позволи на французина да пробие и да отправи точен изстрел - 1:0.

След гола "червените дяволи" реагираха и организираха две атаки. В първия случай Маунт бе изведен на добра позиция за изстрел, но той бе блокиран. По-късно пък нападението завърши с недостатъчен опит на Маунт да изведе Хойлунд. В 21-ата минута Палас бе много близо до втори гол. След отлична комбинация Олисе стреля, но уцели съотборника си Матета пред вратата на Онана. 

Гостите се зарадваха за кратко в 27-ата минута. След ъглов удар Каземиро отклони топката с глава, а след това Хойлунд избута вратаря Хендерсън преди да я насочи към мрежата. Съдията се забави с отсъждането си, но след това отчете нарушението на нападателя на Юнайтед.

Поредна грешка на гостите пък доведе до нов опасна ситуация пред Онана. Коби Мейну върна назад, но топката отиде в Олисе, който напредна сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

В 40-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Матета напредна, с лекота преодоля Джони Еванс и с разстреля Онана - 2:0.

По-опасните ситуации в началото на втората част отново бяха пред вратата на Онана. Удар на Езе не затрудни особено стража на гостите. В 51-ата минута Антони отправи точен изстрел, но без успех. Малко след това центриране бе засечено от Каземиро. Ударът на бразилеца с глава се отби в гредата, а при добавката той прати топката в мрежата, но попадение нямаше, защото бившият играч на Реал (Мадрид) беше в засада.

В 58-ата минута Палас поведе с 3:0. Първо Езе бе изведен на отлична позиция от Олисе, но стреля покрай вратата. След това Онана отрази силен удар на Мичъл, а секунди по-късно стражът се справи и с шут на Хюз. При последвалия ъглов удар топката вече се озова в мрежата. Андерсен се пребори с Далот и отклони топката към Мичъл, който се разписа.

Лондончани играеха вдъхновено и унижението за "червените дяволи" стана още по-голямо в 66-ата минута. Каземиро, който игра много слабо в тази среща, позволи топката да му бъде отнета на аутлинията от Муньос. Той подаде на Олисе, който матира Онана за крайното 4:0.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 4:0
1:0 Майкъл Олисе (12), 2:0 Жан-Филип Матета (40), 3:0 Тайрък Мичъл (58), 4:0 Майкъл Олисе (66)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!