След две поредни загуби във Висшата лига, Арсенал се върна на победния път. "Артилеристите" се наложиха с минималното 1:0 над Уест Бромич на "Емиратс" в среща от 18-ия кръг на шампионата. В герой за домакините се превърна Оливие Жиру, който се разписа четири минути преди края на мача. 

През първата част двата отбора изнесоха слаба продукция. „Артилеристите“ бяха по-дейният отбор на терена, но така и не съумяваха да намерят верния път към противниковата врата.

Гостите пък разчитаха на епизодични контраатаки, които обаче не застрашаваха Петър Чех.

Второто полувреме започна с натиск на Арсенал. Алексис Санчес беше близо до гола, но ударът му срещна гредата. В 56-ата минута чилиецът отново шутира, но стражът на Уест Бромич Бен Фостър демонстрира класа и изби. 

Играчите на Арсен Венгер продължиха с по-активните си действия, които дадоха резултат в 86-ата минута. Тогава Оливие Жиру засече с глава центриране на Месут Йозил и прати топката във вратата на Уест Бромич, с което донесе успеха на тима си. 

След тази победа Арсенал събра 37 точки и зае мястото на Сити в челната тройка. "Гражданите" са с 36 пункта, но и мач по-малко. Уест Бромич е 9-и с 23. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА