Ливърпул спечели драматично с 4:3 домакинството си от 23-ия кръг на Висшата лига срещу кошмара на Манчестър Сити - Кристъл Палас, който през сезона победи "гражданите с 3:2. В герой за мърсисайдци се превърна Мохамед Салах, отбелязал 2 от попаденията.

С победата "червените" отново съумяха да дръпнат със 7 точки преднина пред втория Манчестър Сити, който утре гостува на Хъдърсфийлд.

Срещата започна с очакван масиран натиск на Ливърпул, който контролираше тотално събитията на терена. Противно на показаното на терена, обаче Палас поведе чрез Андрюс Таузенд. Халфът на "орлите" вкара великолепен гол в наказателното поле след пас на Заха - 1:0.

Още с началото на втората част мърсисайдци стигнаха до изравняването, а голмайстор се оказа Египетския крал, както е известен Мохамед Салах. Звездата на "червените" се възползва от рикошет след удар на Ван Дайк и с прецизен изстрел парира вратаря на Палас. 

Само няколко минути по-късно Ливърпул стигна и до пълния обрат. Роберто Фирмино получи страхотен пас от Наби Кейта, след което завърши атаката с брилянтен изстрел, правейки 2:1.

"Орлите" на Рой Ходжсън обаче не се отказаха и стъжниха живота на "червените" още веднъж. В 65-ата минута Лука Миливоевич центрира от ъглов удар, а Джеймс Томкинс отбеляза с глава за 2:2.

Веднага след изравняването мърсисайдци се вдигнаха на щурм, за да търсят попадение, а такова падна в 75-ата минута. Негов автор бе Мохамед Салах, който вкара отбита топка от вратаря на гостите Хулиан Сперони. 

В 89-ата минута Джеймс Милнър получи втори жълт картон, но това не попречи на мърсисайдци да задържат преднината си, а напротив - в добавеното време Садио Мане получи пас от Робъртсън по крилото, напредна и отбеляза чудесен гол, правейки резултата 4:2. 

Това обаче не бе всичко и Палас стигна до нов гол. Макс Майер отбеляза, след като бе оставен непокрит в наказателното поле на мърсисайдци и оформи крайното 4:3.

По този начин Ливърпул е лидер с 60 точки, като има преднина от 7 пред втория Ман Сити. Кристъл Палас от своя страна е 14-и с 22 пункта. 
АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019