Брайтън и Брентфорд завършиха зрелищно 3:3 на „Амекс“ в двубой от 29-ия кръг в английската Висша лига.

Първите четири гола в двубоя паднаха в рамките на само 18 минути, като „пчеличките“ поведоха на два пъти чрез Понтус Янсон (10) и Айвън Тони (22), а „чайките“ изравниха на два пъти чрез голове на Каору Митома (21) и Дани Уелбек (28).

В началото на второто полувреме Брентфорд отново поведе след гол на Итън Пинок (49), а Алексис МакАлистър (90-дузпа) възстанови за трети път паритета в самия края на мача.

След равенството Брайтън е шести, а Брентфорд остава на седмата позиция, като и двата отбора имат актив от 43 точки.

Борнемут обърна у дома Фулъм с 2:1. Гостите поведоха с гол на Андреас Перейра (16), а "черешките" спечелиха с попадения на Таверние (50) и Соланке (79) и заемат 15-о място с 27 точки. Котиджърс са девети с 39 пункта.

Кристъл Палас надви у дома Лестър също с 2:1 при повторния дебют на Рой Ходжсън начело на тима. Рикардо Перейра (56) даде аванс на "лисиците", а три минути след това Иверсен си вкара автогол за 1:1. В последните секунди Жан-Филип Матета (90+4) донесе успеха на "орлите", които са 12-и с 30 точки. Лестър заема 18-а позиция в зоната на изпадащите с 25 пункта. Голямата звезда на Кристъл Палас Уилфред Заха се контузи още през първото полувреме, тъй като почувства дискомфорт в областта на слабите, като най-вероятно става дума за разтежение на адуктор. Добрата новина за Кристъл Палас бе, че Рой Ходжсън, който замени Патрик Виейра, сложи край на серия от 12 мача без победа.

Нотингам и Уулвърхемптън пък взеха по точка след 1:1 на "Сити Граунд". Бренан Джонсън (38) изведе домакините напред в резултата, а Даниел Поденс (83) донесе точката на "вълците", които са 13-и с 28 точки. Нотингам заема 14-о място с 27 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!