Отборът от петото ниво на английския футбол Рексъм и лидерът в Чемпиъншип Шефилд Юнайтед завършиха зрелищно 3:3 в мач от 1/16-финалите на турнира ФА Къп. „Остриетата“ бяха на път да отпаднат от турнира, но гол дълбоко в добавеното време на Джон Ийгън отърва тима, който се бори за промоция във Висшата лига.

Още в началото "остриетата“ поведоха с гол на Оливър Макбърни (2), който засече центриране от корнер, а това бе единствения гол за първата част.

След почивката Джеймс Джоунс (50) засече във вратата, пазена от Адам Дейвис, за да изравни за 1:1.

Рексъм стигна до пълен обрат, след като Томас О’Конър (61) се оказа в правилния момент на правилното място, за да засече рикошира топка и да опъне за втори път мрежата на "остриетата". Радостта за отбора от Националната лига не трая дълго, тъй като при подобна ситуация след рикошет Оливър Норууд (64) изравни.

Даниел Джебинсън от отбора на Шефилд получи директен червен картон заради грубо нарушение в 71-ата минута на двубоя, а в 86-ата минута Сам Далби комбинира с Пол Мълин, който овладя по прекрасен начин и се освободи в наказателното поле, за да прати топката във вратата на Шефилд за трети път. В петата минута на добавеното време Джон Ийгън се извиси над всички след центриране на Томас Дойл и оформи крайния резултат, след който двата тима ще преиграват на „Брамал Лейн“.

По-рано Сток Сити се класира за петия кръг в турнира след победа с 3:1 у дома срещу Стивънидж от четвърта дивизия.

"Грънчарите" поведоха в резултата още в третата минута след гол на Джейкъб Браун, но Джейми Рийд изравни в 71-ата минута.

Втородивизионният отбор достигна до успеха след голове на Джош Лорънт и Люис Бейкър в последния четвърт час от двубоя в Сток-он-Трент.

В понеделник Дарби Каунти е домакин на Уест Хям.

Резултатите от 1/16-финалите на ФА Къп:
От петък
Манчестър Сити - Арсенал 1:0

От събота
Уолсол – Лестър 0:1

Акрингтън – Лийдс 1:3

Блекбърн Роувърс – Бирмингам 2:2

Бристол Сити – Уест Бромич Албиън 3:0

Ипсуич – Бърнли 0:0

Лутън – Гримсби 2:2

Шефилд Уензди – Флийтууд 1:1

Саутхемптън – Блекпул 2:1

Фулъм - Съндърланд 1:1

Престън Норт Енд - Тотнъм 0:0

Манчестър Юнайтед - Рединг 3:1

От неделя
Брайтън - Ливърпул 2:1

Сток Сити - Стивънидж 3:1

Рексъм - Шефилд Юнайтед 3:3

В понеделник
21:45 часа: Дарби Каунти - Уест Хям

Заб. Победителите продължават напред, а при равенство ще има преиграване