ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул победи Уулвърхямптън с 3:1 след късен обрат в среща от петия кръг на английската Висша лига. 

Двубоят започна страхотно в полза на Уулвърхямптън след попадение на Хий-Чан Хуан в 6-ата минута. Педро Нето проби отляво, навлезе в наказателното поле и центрира остро по земя към корейския си съотборник, който отбеляза от близка дистанция.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

3 минути по-късно асистиралият Нето имаше шанс и да отбележи на свой ред. Португалецът получи подаване отдясно, но не успя да контролира удара си, който попадна над вратата.

Първите 20 минути от мача категорично бяха в полза на домакините. В 19-ата отново Нето беше „виновник“ за поредно интересно положение. Крилото проби отляво и замахна, че ще стреля, но сви топката. Секунда по-късно отправи удар и се опита да насочи топката към левия ъгъл, но встрани от вратата.

Безспорният Играч на мача през първото полувреме Педро Нето се отличи с още едно страхотно отиграване в 34-ата минута. Португалецът надигра Джо Гомес на фланга в ситуация 1 на 1 и центрира към Матеуш Куня, който не успя качествено да отиграе топката и тя бе изчистена от бранител на „червените“.

Най-чистото положение за Ливърпул дойде в 38-ата минута. Алексис Мак Алистър подаде отляво към дъгата на наказателното поле, където на добра позиция се оказа Коди Гакпо. Нидерландецът обаче опропасти положението, стреляйки далеч в аут.

В добавеното полувреме Ливърпул получи още един страхотен шанс, но отново не се възползва. Центриране на Андрю Робъртсън попадна на крака на Мохамед Салах. Египтянинът се опита да насочи топката въпреки купа от футболисти пред себе си. Ударът бе блокиран, а секунда по-късно Собослай попадна в подобна на своя съотборник ситуация. Той също стреля, но кълбото отново бе спасено от футболист на домакините.

При ответната атака Куня осъществи брилянтен рейд отдясно, но не си  отвори достатъчно добро пространство за удар и стреля над вратата.

Непосредствено след старта на второто полувреме Ливърпул показа какво трябва да бъде статуквото на терена през частта. Собослай пусна страхотен дълъг пас към Робъртсън, който с едно докосване центрира. Около точката за изпълнение на дузпа се оказа влезлият като смяна Луис Диас, който стреля, но в аут.

В 56-ата минута усилията на футболистите на Юрген Клоп дадоха резултат, изравнявайки резултата чрез Коди Гакпо. Мърсисайдци направиха поредица от няколко къси подавания в тясно пространство в наказателното поле на Уулвс. Топката стигна до Салах, който центрира успоредно на голлинията и Гакпо отбеляза на празна врата.

Последваха 30 минути без особено чисти положения, за да се стигне до 85-ата, когато Ливърпул излезе напред в резултата след попадение на Робъртсън. Шотландецът се оказа в наказателното поле и завърши след извеждащ пас от Салах.

В първата минута от добавеното време автогол на Уго Буено даде аванс от 2 гола на Ливърпул. Салах се оказа в дясно от наказателното поле и подаде към Харви Елиът, който стреля от дистанция, а ударът му се отби в лявата греда на Жосе Са и влезе в мрежата. Първоначално той бе записан на негово име, но впоследствие на повторенията се видя, че топката се докосва в Уго Буено.

Успехът остави Ливърпул на върха на точка пред Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Уулвърхямптън е 15-и с едва 3 точки.