Холандската звезда на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че често ходи със семейството си в Лондон и би се радвал, ако притежава къща в района и по-конкретно в "царската" област Кенсингтън.

Той разкри пред Би Би Си, че завижда на родителите си, които живеят в околностите на Холандия на тихо и спокойно място, където никой не ги притеснява. И признава, че обмисля след края на кариерата си да се пренесе именно там или в област като Кенсингтън в Лондон с приятните къщи, където удоволствието е изключително.

Върджил  споделя също, че при всяка възможност се качва на влака със семейството си и прекарват част от свободното си време в "приказното място на британската столица".

Ван Дайк премина от Саутхямптън в Ливърпул през януари 2018 за сумата от 75 милиона паунда, като това е и най-скъпият трансфер, осъществяван някога за защитник. 

С негова помощ "червените" се превърнаха в отбора с най-добра отбрана - 22 допуснати гола до този момент през сезона, откакто за последно Челси през сезон 2004/2005 допусна едва 15 за целия сезон, което е рекорд в историята на Висшата лига.

Тимът на Юрген Клоп го очакват тежки сблъсъци - в неделя предстои гостуване на Манчестър Юнайтед, след това битка с градския съперник Евертън. По-късно се задава тежкото гостуване на Байерн (Мюнхен) в осминафиналния реванш от Шампионската лига.