Големият любимец на феновете на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се изказа много остро по адрес на част от футболистите на "червените дяволи", въпреки победата им снощи с 3:2 над Нюкасъл. Голмайстор №1 в историята на клуба изрази мнение, че повечето от играчите от настоящата селекция на Ерик тен Хаг нямат място на "Олд Трафорд".

"Отборът трябва да се гради около Бруно Фернандеш. Той е качествен и гори във всеки мач, а всички останали... по-добре да си тръгнат! Може да не стане за една година, но трябва да се случи", коментира Рууни пред "Скай Спортс".

"Андре Онана имаше колеблив сезон, Далот се справи добре, Магуайър горе-долу. За да се бори за успехи във Висшата лига, Юнайтед се нуждае от по-добри футболисти. Не ме разбирайте погрешно, тези играчи са добри. Но за да се конкурират с Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал, не е достатъчно", обясни 38-годишният бивш английски национал, който с Юнайтед спечели пет пъти титлата, както и веднъж Шампионската лига. 

Рууни говори и за бившия си съотборник Маркъс Рашфорд, при който се забелязва драстичен спад във формата. Националът на "трите лъва" е отбелязал само 8 гола този сезон, в сравнение с 30 през миналия. "Всички знаем, че Маркъс има възможностите да играе на най-високо ниво, но не сме го виждали скоро да го прави. Просто се чудя дали е време да отиде да играе някъде другаде. Мисля, че той трябва сам да си зададе този въпрос. В същото време искам той да остане и да счупи рекорди в този клуб. Но трябва да работи здраво", коментира Уейн Рууни. 

Бившият голмайстор за последно беше начело на Бирмингам, който изпадна от Чемпиъншип и от новия сезон ще играе в третото ниво на футбола в Англия.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!