Алексис Санчес може да има само 90 изиграни минути за Манчестър Юнайтед от края на ноември до момента, но това не му пречи да получава с удоволствие заплатата си от 350 000 паунда на седмица. Известна част от парите отиват за грижи за любимите на чилийския национал кучета от породата Голдън ретрийвър. Той отглежда две от тях – Атом и Хъмбър.

Освен за домашните си любимци, Санчес изразходва сериозни средства за попълване на автомобилната си колекция. Само преди началото на сезона 30-годишният нападател се сдоби с чисто нов Bentley Bentayga. В гаража му има още няколко скъпи автомобила. Някои от тях се отличават с лукса, а други с бързината си.

Алексис Санчес е известен със страстта си към високите скорости. През 2013 година при шофиране с непозволена бързина той претърпя сериозен инцидент на магистрала край Барселона и само по чудо се отърва без наранявания. Тогава той заряза своя автомобил Audi R8 на пътя и след това беше посетен от полицията, за да дава обяснения. През 2017-а в родината му Чили го лишиха от шофьорски права за превишена скорост извън Сантяго. Той беше хванат със 155 км/ч в зона, където е разрешено движението с максимум 120 км/ч.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

АВТОМОБИЛНАТА КОЛЕКЦИЯ НА АЛЕКСИС САНЧЕС
Bentley Bentayga Black Edition (минимална цена 160 000 паунда)
Ако си играч на някой от европейските грандове през 2019 година, в гаража ти със сигурност ще присъства Bentley Bentayga или Rolls-Royce Wraith. Докато съотборниците му Пол Погба и Ромелу Лукаку залагат на Ролса, но Санчес и Джеси Лингард карат Бентлито. За Лингард се знае, че е пръснал допълнителна сума за различни подобрения за своя луксозен джип, но чилиецът е заложил на заводското изпълнение Black Edition, което развива от 0 до 60 мили/час за четири секунди и вдига до 187 км/ч. Базовият модел е на цена от 160 000 паунда. Изпълнението на Санчес се продава за 180 000, а допълнителните екстри, поръчани от чилиеца, със сигурност вдигат още повече цената.

Bentley Continental GT (минимална цена 150 000 паунда)
Моделът е любим на играчите от Висшата лига. Континенталът предлага комбинация от луксозен интериор и двигателят на Bentayga. Двете коли за изключително тежки, но лимузината е малко по-лека и затова максималната скорост достига до 200 мили/час.

Range Rover Sport (минимална цена 60 000 паунда)
Алексис Санчес явно изпитва голяма страст към британските автомобили. Той често е виждан по улиците на Манчестър зад волана на белия си джип Range Rover. През миналата година колата пострада на паркинга на ресторант. На излизане след вечеря чилийският нападател на Юнайтед забелязва, че предната броня на джипа е одраскана. Щетата не е голяма, но в случая с такава скъпа кола ремонтът е доста скъп. Две седмици по-късно белият Range Rover е забелязан пред друг ресторант, престъпил двойна непрекъсната линия. Това пък му донесе глоба от пътните полицаи.

Audi R8 (минимална цена от 130 000 паунда)
Това е колата, която едва не отне живота на Алексис Санчес при катастрофа в Барселона през 2013 г. Инцидентът стана в 2:30 часа през нощта след победата с 4:2 след дузпи над Еспаньол за Купата на Каталуня през месец май. При катастрофата чилиецът размаза своето Audi R8 в централната мантинела на магистралата. Санчес по чудо се отървава без наранявания и се обажда на свой съотборник, който да дойде и да го прибере. Футболистът зарязва колата си на магистралата без да предупреди полицаите. Това му създава проблем с властите, които разпитват чилиеца и го одрусват със солена глоба.

Lamborghini Huracan (минимална цена от 200 000 паунда)
Алексис Санчес беше забелязан да шофира италианската бегачка по време на почивка в Маями през 2016 година, когато беше футболист на Арсенал. Моделът е един от най-бързите, създавани в историята. Развива от 0 до 60 мили час за 2,8 секунди, а максималната му скорост е 200 мили/час. Въпросният автомобил обаче не е собсвеност за футболиста, а беше под наем за периода на ваканцията му.

ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ТРАНСПОРТ
Алексис Санчес не използва само автомобили за придвижването си от една точка до друга. Той често наема частни самолети за себе си и двете кучета Атом и Хъмбър. Докато излизаше с бившата си приятелка Майте Родригес, използваше хеликоптер, за да кацне на частен плаж в Южна Америка. По време на почивките си често наема и луксозни яхти.