ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Нюкасъл удари гостуващия Манчестър Юнайтед с 2:0 в дербито от 29-ия кръг на английската Висша лига и го измести от третото място във временното класиране. „Свраките“ надиграха „червените дяволи“, създадоха много повече голови положения и логично стигнаха до трите точки след голове на Джоузеф Уилок (65) и Калъм Уилсън (88).

Домакините играха силно през първото полувреме, но не успя да материализира головите си положения. В 16-ата минута Джо Уилок пое отбита топка, но стреля лошо и Де Хеа спаси. Четири минути по-късно Сен-Максимен стреля от дистанция, но стражът на Юнайтед отново бе на мястото си.

„Свраките“ продължиха да имат териториален превес и създадоха още няколко добри възможности, но не вкараха. В 31-ата минута Джо Уилок шутира към вратата, но топката се удари в защитник и излезе в корнер. Гостите стигнаха до добър шанс в 34-ата минута, когато Диого Далот стреля отблизо от воле под гредата, но стражът на Нюкасъл спаси. В 41-ата минута Джо Уилок отново се озова в добра позиция, но стреля в аут. Последва шанс да Антони Марсиал, който също не сполучи.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След почивката логичното се случи в 65-ата минута, когато Сен-Максимен намери Уилок, който с глава вкара топката в мрежата на гостите за 1:0. В 76-ата минута Рафаел Варан имаше шанс да възстанови равенството, но Ник Поуп спаси. Последва добър шанс за „свраките“, когато Жоелинтон стреля с глава, но Де Хеа се намеси.

В 82-ата минута Антони Марсиал изскочи на голова позиция, шутира, но защитник блокира удара му. В края на срещата Тен Хаг промени системата на игра и я превърна в по-офанзивна, но това не даде резултат и в 88-ата минута Трипиър центрира от пряк свободен удар, а Калъм Уилсън с глава оформи крайното 2:0.

След успеха си Нюкасъл излезе трети с 50 точки и по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК