Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. Средствата в размер на 2 500 000 лева са предназначени за модернизирането на стадион "Арена Арда" в Кърджали, съобщи пресслужбата на кабинета.

Осъществяването на проекта ще бъде стъпка към изпълнението на Националната програма за развитие на България 2020, подприоритет 1.6. "Развитие на спорта и повишаване на физическата култура на населението".

Изграждането на добре функционираща система за физическа култура и спорт в общините спомага за възпитание на съвременна ценностна система на личността - обществени, образователни и културни ценности, и има превантивна роля срещу ранно отказване от образование, асоциални прояви, престъпност, наркомания, се посочва в прессъобщението.

Реализирането на проекта би представлявало израз на един от приоритетите на държавата за изграждане на съвременна и модерна материална база като основа за развитието на спорта.

От Кърджали изпратиха благодарствено писмо до Бойко Борисов, Красен Кралев и Владислав Горанов: 

Уважаеми господа, 

      От името на спортната общественост на гр. Кърджали, организираните привърженици на ПФК Арда и ръководството на клуба, искаме да изкажем огромна благодарност на премиера на Република България г-н Бойко Борисов, който успя да реши проблема с осветлението на "Арена Арда" в много кратки срокове. На днешното заседание на Министерски съвет, бяха гласувани и приети всички параметри по проекта за осветлението на "Арена Арда". Там предстои да се постави осветление, както и подобрения на самия стадион, за да може да се отговаря на всички изисквания за Първа лига.

Правителството на г-н Бойко Борисов многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

С благодарност и уважение:

Организирани привърженици на ПФК Арда

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020