Талисманът на Арда (Кърджали) Марти даде начало на първата тренировка на отбора преди началото на новото футболно първенство сезон 2023/24. Тимът се подсили с вратаря Иван Дичевски, който беше част от Спартак Варна през миналия сезон. Това разкри спортният директор на клуба Ивайло Петков. Той добави, че се водят преговори още за Ласана Ндиайе и Ел Мами Тетах, които играха в отбора под наем до момента.

„Вече имаме двама нови футболисти, единият е национала на Азербайджан - Джалал Хюсеинов, който ще се присъедини утре към нас, а другият, с който имаме договорка и ще тренира с нас, е вратарят на Спартак Варна Иван Дичевски. С него всичко е уточнено, само трябва да премине медицински прегледи в петък, след което, ако всичко е ок, ще го обявим официално. Водим разговори отново да вземем Ласана Н’диайе и Ел Мами Тетах, но там преговорите предстоят. Търсим играчи за двата фланга, халф и нападател. Искам да помоля да не се пишат всякакви свободни съчинения - когато има нещо финализирано, то ще бъде пуснато на официалния сайт на клуба. Има интерес към няколко футболисти на Арда от чужбина, но и там всички е въпрос на преговори“, разкри Ивайло Петков.

"Със сигурност трябва да правим крачка напред, ако искаме да се развиваме. Щом тази година завършихме на това седмо място, със сигурност целите за следващия сезон са да завършим на по-предно място. А това вече би трябвало на вас да ви говори, че гоним първа шестица и участие в Европа", каза на пресконференция преди началото на лятната подготовка старши треньорът Александър Тунчев. Той обясни, че тази седмица ще премине изцяло в Кърджали, а следващата тима заминава за Боровец, където и миналата година се е подготвял. 

„Там ще изиграем няколко контроли и на 8-и се прибираме в Кърджали и след това ще се готвим тук в Кърджали. Първата контрола е в събота с отбора на Марица – Пловдив, с който ще играем в Момчилград. След това играем с отбора на ЦСКА 1948 - втори отбор, след което играем с Локомотив София, Пирин и последно завършваме с Хебър Пазарджик, като контролата ще се играе в Пазарджик.“, каза още старши треньорът на Арда.

Веднага след пресконференцията тимът започна първа тренировка на стадион Арена Арда.

Двадесет футболисти изведе Александър Тунчев на първото занимание, като сред тях бяха и талантите от школата на отбора Никола Добриков, който е на 14 години и е голмайстор за Арда U15, Петър Динев и Серкан Юмер. Така за пореден път Арда показва, че дава път на младите футболисти от школата.

До 25 юни тимът ще тренира в Кърджали, след което в Боровец ще продължи втората част от лятната подготовка. Предвидени са 4 контроли: 25 юни с Марица Пд в Момчилград, на 28 юни с ЦСКА 1948 II (уточнява се терена), 1 юли с Локомотив Сф (в Самоков), 5 юли Пирин Благоевград (в Благоевград) и на 7 юли с Хебър в Пазарджик.