ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският национал Преслав Боруков ще премине от Арда в Маритимо, твърди авторитетното португалско издание „А Бола“. Според информацията 23-годишният нападател ще пътува днес за Мадейра, където ще подпише договор за три сезона.

Счита се, че клубът от Кърджали ще получи 200 000 евро от сделката и 10% от бъдещ трансфер на Боруков. От началото на сезона 189-сантиметровият нападател взе участие в общо 21 мача на Арда в първенството и Купата, в които вкара шест гола и направи три асистенции.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

През 2016 г. Преслав Боруков премина от школата на Левски при юношите на Шефилд Уензди, а през лятото на 2020 г. се завърна у нас и облече екипа на Етър. Година по-късно нападателят заигра в Залаегерсег, но след няколко месеца се раздели с унгарския тим. През февруари 2022 г. стана футболист Локомотив (Пловдив), а от миналата зима е в Арда.

Маритимо е познат отбор на българските фенове на футбола. Там са играли настоящият национален селекционер и треньор на Черно море Илиан Илиев, както и бившият нападател Крум Бибишков. Клубът е от град Мадейра, където е роден звездата на световния футбол Кристиано Роналдо.

Както е известно, вчера БЛИЦ първи писа, че тимът от Кърджали продава и друг от основните си футболисти – Умар Сако преминава в руския Ростов.

 

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024