Арда официално представи първото си лятно попълнение Емил Виячки, който идва от ЦСКА 1948. Клубът от Кърджали имаше пресконференция преди началото на подготовката, на която присъстваха още спортният директор Ивайло Петков, както и старши треньорът Александър Тунчев.

Двадесет футболисти започнаха тренировки с Арда. Преди занимaнието Ивайло Петков представи Тунчев, както и Емил Виячки. Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград. За 26 юни е предвидена контролна среща с Янтра (Габрово), която ще се играе в Стара Загора, а допълнително ще бъде обявен час и стадион. На 28 юни отборът заминава за Боровец, където ще остане до 12 юли. Сигурните контроли към този момент са със Струмска слава на 3 юли и с Левски в София на 6 юли. 

Александър Тунчев иска Арда да изиграе още две проверки на лагера в Боровец, които да са на 11 и 12 юли. След това отборът се прибира в Кърджали и започва подготовка за първия кръг с гостуване на Локомотив (Пловдив).

С Арда подготовка започнаха и четирима юноши на клуба: Борис Тодев, Михаил Попов, Борак Акънджъ и Сарп Рейхан.

„Новият треньор е познат на всички, както и на него му е позната обстановката в клуба. Именно поради това се доверихме, той да бъде новият наставник на Арда. Единственият нов футболист към този момент е Емил Виячки. Имаме разговори с други футболисти, но няма нищо конретно. Знам, че има много споменавани имена, но когато има официално подписан договор, ще бъдете информирани през клубния сайт. Няма да се разделяме с повече футболисти, все пак се разделихме с достатъчно след края на първенството. Искаме в Арда да играят колкото се може повече български футболисти. Проблемът обаче е, че с тези, с които преговаряме всеки чака за чужбина. Участие в Европа, това ни е приоритетна цел. Дали ще бъде през новия формат на първенството заемайки 5-то място, или през купта, за нас няма значение“, коментира Ивайло Петков.

„Имах разговори със собственика на отбора, с който преди няколко месеца се разделихме като приятели. Разбрахме се отново да поема Арда. Обстановката ми е позната, което ще е от полза. Очаква ни много работа, за да успеем да постигнем добри резултати. Първо искам да изградя отбор, който да няма силни и слаби мачове. Искам да държим постоянно ниво. Това е доста трудно, но само така можем да сме конкурентноспособни. Към момента имаме нужда от ляв и десен краен защитник, дефанзивни полузащитници. Със сигурност ще има и други, но това са най-необходимите“, каза Александър Тунчев пред журналистите.

Новото попълнение Емил Виячки играе на поста централен защитник. Бранителят е роден на 18 май 1990 г. Кариерата на Виячки започва в Марек (Дупница), след което играе още за Пирин, Локомотив София, Работнички, Славия и ЦСКА 1948.

„Радостен съм, че вече съм играч на Арда. Надявам се бързо да се сработим с момчетата, да направим една добра подготовка и да влезем максимално подготвени в мачовете“, сподели Емил Виячки.