В началото на лятото десният защитник Конър Рандъл напусна европейския клубен шампион Ливърпул и по-късно пристигна в Арда (Кърджали). В родината му приеха за шокиращ този трансфер, но самият футболист обясни причините за решението си. 

"Трудно е за играчите, които останат без договор. Работиш здраво, но нямаш нищо сигурно. Така че започваш да търсиш нов отбор. Това може да бъде много труден период. Много от момчетата са в същата ситуация, търсят си клубове, но само някои успяват да намерят нещо", коментира Рандъл за сайта на Ливърпул.

"Получих обаждане с оферта да премина в Арда. Искаха да подпиша. Отидох и говорих на място с ръководството на клуба. За мен това беше вълнуващо, ново, свежо предизвикателство. Естествено трябваше да изляза малко от комфортната ми зона, защото все пак трябваше да се преместя в друга страна. Различно е, но смятам, че се адаптирам добре. Някои от момчетата говорят английски, аз се опитвам да науча думи на български. Не много хора тук разбират ливърпулския ми акцент и стават някои грешки в комуникацията - затова ще трябва бързо да подобря българския си", допълни бранителят.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020