Ивайло Петков даде обширно интервю пред клубния сайт на Арда (Кърджали), след като преподписа своя договор като спортен директор. Петков засегна доста теми, като съобщи и доста важни новини за бъдещето на клуба.

"Визията на ПФК Арда ще продължи в същия курс, а именно налагане на млади български футболисти. Нашият отбор, както знаете е с най-много млади и родни играчи. За целия шампионат сме използвали само двама чужденци. Продължаваме в тази посока и само ако няма нищо на българския пазар, тогава можем да вземем нещо от чужбина, но според бюджета, който ще имаме. Той ще е в рамките на 3 милиона лева. Футболистите получават заплатите си на датите, на които са ги получавали и преди. Нямаме абсолютно никакви задължения както към играчите, така и към институциите в България. Клубът е абсолютно чист и това бе едно от условията при смяната на собствеността, да нямаме никакви задължения", заяви Петков.

Той коментира и бъдещето на играчите, чиито договори изтичат.

"С голяма част от футболистите, на които им изтичат договорите, проведохме разговори, а с другите ще го направим след изиграването на последните две срещи от този шампионата. Искаме да задържим голяма част от тях, но всичко зависи от бюджета, с който ще разполагаме. В тази връзка искам да внеса едно уточнение по повод публикации в различни медии, че наши играчи отиват в други отбори. Всички футболисти, които имат договор с ПФК Арда, могат да преминат в друг клуб единствено след плащане на трансферна сума, а това са доста голяма част от играчите. Към този момент има едно запитване и конкретно предложение за един футболист, но разговорите останаха висящи", каза още Ивайло Петков.

Спортният директор на Арда направи равносметка за представянето на отбора по време на настоящия сезон.

"Доста турбулентна година беше, като се започне със смяната на собствеността, намаляването на бюджета, с освобождаването на част от футболистите, които направиха фурора миналата година. Остават два кръга до края, в които се надявам те да играят за себе си. Целта, която зимата им поставихме, бе отборът да се класира в групата от седмо до десето място. След като изпълниха тази цел, може би напрежението падна и те започнаха да играят доста освободено. Това помогна при отбелязването на много попадения, но и също така инкасирахме доста голове в нашата врата, които стават след наши грешки. Успокоението и подценяването са две различни неща, което ни изиграва лоша шега в последните мачове. Надявам се в мачовете, които ни остават до края, Арда да покаже, че може да е фактор в българския футбол", завърши Ивайло Петков.