Нападателят на Арда Тонислав Йорданов, който вече една година е част от отбора, застана пред камерата на клубната телевизия, за да каже какви са неговите очаквания за пролетния дял на първенството. Той направи и оценка за изминалия полусезон, както и отново се върна към историческото първо участие на Арда в Европа.

- Здравей, Тониславе в момента сте на лагер с отбора, как върви подготовката?
- В отбора всички се чувстваме отлично. Даваме всичко от себе си на тренировките, за да бъдем подготвени до началото на сезона, защото както знаете ние започваме първи, заради отложения мач с Лудогорец. Тренировките на този етап са тежки, но нямаме право да се оплакваме.

- Както се казва сега ви е трудно, за да е лесно после в първенството.
- Така е, ние тренираме и всички са доволни.

- Какво е настроението в отбора с новия треньор Стамен Белчев?
- Повечето от момчетата го познават включително и аз, понеже съм работил с него. Той е един много добър професионалист, човек, който може да допринесе много за Арда и мисля, че с него нещата ще се случат лесно.

- Стамен Белчев проведе ли с теб индивидуален разговор, за да каже какво ще изисква от твоята игра?
- В много ранен етап сме от подготовката и според мен е рано за такова нещо. Но по време на втората част от подготовката, ще има индивидуални разговори с всички и ще наблегне на играта с топка, и тактически указания от негова страна.

- Ти си централен нападател и след отсъствието на Спас Делев и Жуниньо, тежката задача да вкарва голове се пада на теб. Готов ли си за това?
- Естествено аз съм готов да нося всякакви трудности, готов съм да играя под напрежение. Ще дам всичко от себе си да отбележа колкото се може повече голове, за да мога да радвам хората, които все още ни вярват. Сигурен съм в тяхната подкрепа и ще са на същото високо ниво както преди. Но пак да кажа готов съм да взема диригентската палка и да поведа отбора.

- Каква е твоята оценка за изминалия полусезон?
- Честно да ви кажа, аз понеже винаги си поставям високо цели, смятам, че играта ни беше на приливи и отливи. Сигурен съм, че можем да играем по-добре.

- Какво да очакваме от Тонислав Йорданов през 2022 г?
- Може да очаквате много голове и много раздаване в полза на отбора.

- Стамен Белчев каза, че целта е влизане в шестицата. Как би коментирал ти тези негови думи?
- Това са високи цели и всички са съгласни с неговите думи, и ще дадем всичко каквото зависи от нас, за да ги изпълним. А защо не и да играем отново в евротурнирите, както беше миналата година.

- Разликата в точките в класирането между 6-ти и 8-ми е две три точки, което е буквално една победа.
- Така е, смятам, че имаме всички сили за да го постигнем.

- Да те върна към евротурнирите, когато Арда игра срещу Апоел Беер Шева. Какво беше усещането?
- Усещането беше уникално, това няма как да го опиша. Ако мога да си пожелая нещо, то това ще е всяка година да играем в Европа. Там виждаш другите отбори на какво ниво са, правиш си съпоставка с тях, просто всичко е уникално.

- Един от съотборниците ти Георги Атанасов, който дойде в Арда заедно с теб, каза в първото си интервю, че идва в състава, за да играе в Европа, което се случи. Май ще трябва пак да го питаме какво очаква тази година?
- Надявам се пак да го каже същото и пак да играем в евротурнирите.