Треньорът на Арда Александър Тунчев остана доволен след убедителната победа с 4:0 срещу Ботев (Враца) в първа среща от деветия кръг на efbet Лига. Той сподели, че единственото, което не му е харесало, е поведението на футболистите му към края на мача.

„Една хубава победа, успяхме да отбележим доста голове. Пропуснахме. Не беше лесно в началото. Някак си леко дадохме инициативата на Ботев Враца може би до втория гол. След него изцяло контролирахме целия мач“, заяви Тунчев след мача.

„Не ми хареса, че при 4:0 започнахме да проявяваме егоизъм и лакомство за гол. Всеки искаше да вкара гол. Трябваше колективно да го направим и може би щяхме да отбележим още голове. Говорихме доста преди мача, че през изминалия сезон загубихме доста точки от Ботев Враца и, че трябва да подготвим сериозно, ако искаме да го спечелим. Казах го и вътре за отговорността. Успяхме да победим по този начин“, продължи наставникът на кърджалийци.

„Може да се каже, че това е един от добрите мачове. Имало е и други, в които сме играли добре, но не сме успявали да отбележим голове“, коментира Тунчев, след което говори за Станислав Иванов, който беше спряган за трансфер в ЦСКА. 

„По никакъв начин в тренировъчния процес не си е проличало. Мисля, че Станислав Иванов разбира за какво става въпрос. Имало е запитване само и е изцяло мотивиран върху Арда".

„Умар Сако стана баща за втори път. Използвам възможността да му честитя. Честитя и първия учебен ден на всички ученици. Когато си свършиш работата и ние сме хора и трябва да почиваме“, завърши Тунчев.