Динамо (Загреб) падна пред собствена публика от Аякс с 0:2 в среща от третия кръг на Група “D” в Шампионската лига. Точни за успеха на гранда от Амстердам бяха Дерк Буригтер (49) и Кристиан Ериксен (90).

Мачът на стадион „Максимир” в Загреб бе изключително равностоен. В началото домакините натиснаха в желанието си да открият резултата, но не съумяха да излъжат отбраната и вратаря на гостите Кенет Вермеер. От своя страна Аякс също не успя да застраши вратата на Келава.

След почивката в 49-ата минута сръбският национал на гостите Миралем Сюлеймани нахлу по крилото и даде чудесен пас към Дерк Буригтер, който отблизо не сгреши и матира Келава за 0:1. От тук до края на мача играчите на Аякс играха доста предпазливо и се прибраха да бранят крехкия си аванс. Опитите на домакините от Динамо за изравнително попадение обаче се оказаха безуспешни. В последната 90-ата минута при контраатака на гостите Кристиан Ериксен излезе сам срещу Келава и оформи крайното 0:2.

След успеха си Аякс се изкачи на второ място в групата с актив от 4 точки, докато Динамо остава последен без актив и без отбелязан гол.
 
аякс_1.jpg
dinamo_1.jpgДинамо (Загреб) – Аякс 0:2
0:1 Дерк Буригтер (49), 0:2 Кристиан Ериксен (90)



Динамо Загреб: Келава, Шимунич , Тонел, Вида , Ибанес , Леко, Калело (80-Томечак), Самир , Бадел (46-Ковачич), Рукавина, Бечирай (70-Покривац)

Аякс: Вермеер, Вертонген, Ван дер Вил, Анита, Алдервейрелд, Тео Янсен, Енох, Кристиан Ериксен (90+3 – Лодейро), Сюлеймани, Буригтер  (70-Буликин)

Съдия: Мануел Грефе (Германия)
Загреб, "Максимир"